Odštampajte ovu stranicu

JKP“Lim“: NABAVLJENE DVE SMEĆARE

Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Posle cele decenije kupljena su dva nova specijalizovana vozila za odvoženje smeća.

JKP“Lim“ obogatilo je svoj vozni park sa dva nova specijalizovana vozila koja su kupljenja sopstvenim sredstvima. Ovih dana su isporučena i biće organizovana obuka, a već sledeće sedmice biće i u funkciji. Reč je o dve smećare, kapaciteta 6 i 16 kubnih metara.

1

-Mi smo prošle godine izdvojili 7 miliona dinara učešća kako bi posle deset godina obnovili namenska vozila koja služe za deponovanje otpada. Ukupna vrednost smećara je 22 miliona dinara bez poreza, a biće isplaćene u narednih 36 meseci. Reč je o savremenim smećarama koje omogućavaju da se pored kontejnera prazne i kante, tako da ćemo moći da organizujemo drugačiji tretman legerovanja otpada u gradu. Plan nam je da kontejnere sklonima sa nekih površina, a da korisnici nabave specijalizovane kante za smeće, čime će se smanjiti količina otpada na javnim površinama, kaže Enis Memišahović, direktor JKP“Lim“.

Tek nabavkom ovih specijalizovanih vozila, JKP“Lim“ ima uslove da deponuje otpad i van teritorije prijepoljske opštine, odnosno do Regionalne transfer stanice koja se gradu na području Nove Varoši.

 

2

 

Izvor: List "Polimlje"

Pročitano 8978 puta