BRODAREVO DOBILO DOVOLJNO VODE NA SVIM KOTAMA

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 

Sa vodozahvata Mrčkovačka reka juče su potekli prvi litri ispravne vode za piće do svih potroćaša u Brodarevu, bez obzira na kojoj se visinskoj koti nalaze njihovi domovi.

 

-Posle rekonstrukcije vodovodne mreže i sanacije brojnih kvarova, juče je Mrčkovačka reka uključena u sistem vodosnabdevanja Brodareva, rekao je za naš portal direktor JKP „Lim“ Enis Memišahović. Zavod za javno zdravlje iz Užica je potvrdio ispravnost uzetih uzoraka i od juče svi korisnici vode u Brodarevo imaju u instalacijama ispravnu vodu.

 Prijepoljski komunalci su, kako je rekao Memišahović, uložili oko 1,5 milion dinara u sanaciju kvarova i osposobljavanje mreže koja Mrčkovačku reku dovodi do Fabrike za prečišćavanje. Sredstva su delom obezbedjena budžetom opštine a delom se radi o sopstvenim sredstvima JKP „Lim“.

2

 

 -I jutrošnje analize su pokazale ispravnost vode za piće a nas tek očekuje zadatak trajne rekonstrukcije dela mreže koja ide ispod mosta na Limu. Na tom delu vodovoda uradjena je nužna rekonstrukcija kako bi u letnjoj sezoni svi gradjani, konačno, imali dovoljno ispravne vode za potrebe njihovih domaćinstava, rekao je Memišahović.

 

Izvor: List “Polimlje”

Pročitano 1297 puta