Vodovodnom mrežom do investitora

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Izgradnja vodovoda u naselju Kolovrat u opštini Prijepolje, koji će povezati 31 privrednog subjekta na vodovodnu mrežu, trebalo bi da počne ovih dana. Tender za izvođače radova je završen, a poslove će predvoditi preduzeće "Jedinstvo" iz Užica.

Izgradnja primarnog i sekundarnog vodovoda deo je projekta "Poslovna zona Kolovrat", koji u trajanju od 22 meseca partnerski sprovode opština Prijepolje, užička Regionalna razvojna agencija Zlatibor (RRAZ) i JKP "Lim" iz Prijepolja.

Projekat treba da unapredi poslovnu infrastrukturu prijepoljske opštine, a kako je za "eKapiju" rekao Miloš Radojević, viši savetnik za životnu sredinu u RRAZ, izgradnja vodovoda će omogućiti kvalitetno snadbevanje vodom stanara pomenute poslovne zone.

- Postavljanjem primarnog vodovoda "Bjelopoljski put" i izgradnjom sekundarne mreže do samih korisnika, obezbeđuje se potpuna funkcionalna opremeljenost ove poslovne lokacije sa aspekta korišćenja vode. Na ovaj način će se zameniti postojeća alternativna rešenja za snabdevanje vodom koja su ugrožavala proizvodne procese postojećih privrednih subjekata i istovremeno iziskivala više troškove korišćenja ovog resursa.

Poslovna zona Kolovrat ima površinu od 60 hektara, od čega je uređeno svega 25 h, pa je veliki deo prostora neiskorišćen. Predviđeni projekat će se sprovoditi u fazama, pa će se uz izgradnju vodovodne mreže raditi i na ostvarivanju pune vidljivosti PZ Kolovrat na regionalnom i međunarodnom nivou.

- Kada se projekat završi, PZ Kolovrat će biti u potpunosti infrastrukturno opremljena i osposobljena da ugosti najrazličitije profile potencijalnih investitora. Tako se drugi deo projekta odnosi na promociju ovog dela prijepoljske opštine kao primamljive za investiranje.

Završetak radova očekuje se početkom 2013. godine. Sredstva za finansiranje projekta vrednog 650.000 EUR obezbedila je EU koja učestuje sa oko 470.000 EUR, dok je ostatak obezbedila opština Prijepolje u saradnji sa Direkcijom za vode Republike Srbije.

Radojević je najavio da će projekat "Poslovne zone Kolovrat" biti predstavljen 2. i 3. novembra na Sajmu investicija i nekretnina u Beogradu.

 

Pročitano 2046 puta